TüP BEBEK SüRECI FUNDAMENTALS EXPLAINED

Tüp Bebek Süreci Fundamentals Explained

Tüp Bebek Süreci Fundamentals Explained

Blog Article

Bazı merkezlerde lokal anestezi ile yapılırken çoğu zaman sedasyon anestezisi ile hasta uyutulur. Bu hastanın isteğine göre de değişebilir.

Aşılama yöntemi ile tüp bebek tedavisi arasındaki en önemli farklardan biri geliştirilen yumurta sayısıdır. Hem aşılamada hem de tüp bebek tedavisine adetli başlanır.

Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.

– Rahim ve yumurtalık sağlığı: Rahimdeki yapısal sorunlar veya yumurtalık rezervinin azalması da başarıyı etkileyen faktörlerdendir.

3'10 fazla yumurtanın üretilmesi sonucunda ikiz ya da çoklu gebelik meydana gelebilir. Ancak bu durum, anne ve babanın inisiyatifi ile birlikte doktor tarafından kararlaştırılır.

Seçilen iyi kalitedeki spermler döllenmenin olacağı tüplere en yakın mesafe olan rahim boşluğuna ince bir kateter lawnımı ile verilir.

Aşılama daha çok herhangi bir sebep olmayan ve erkek faktöründe sayı ve şekil bozukluğu olmayıp hareket azlığı olan hastalarda tercih edilen bir yöntemdir.

Bazı durumlarda tüp bebek tedavisi yoluna gidilebiliyor. Tüp bebek tedavilerinde insanlar kesinlikle sabırlı olmalıdırlar. Bu tüp bebek tedavileri sadece evli olan insanlara uygulanabiliyor. Bu tedavi uygulamasının herhangi bir sınırı yoktur.

Tedavinin ilk adımında aşılama yönteminde olduğu gibi yumurtalıkların gelişimini uyarmaya yönelik çeşitli tedaviler uygulanır.

Yumurta toplama işlemi sedasyon altında yapılır ve birkaç saat sonra mikroenjeksiyon yapılır. Döllenmeden sonra embriyo, rahime ne zaman transfer yapılması gerektiğini belirlemek için dikkatle izlenir.

Sonrasında hassas bir müdahale ile yumurtalar toplanır. Bu aşama kapsamında erkeğin de sperm örneği vermesi gerekir. Şayet erkekte sperm bulunmuyorsa bu durumda kısaca TESE olarak adlandırılan testikiler aspirasyon ya da biyopsi ile sperm alınması sağlanır. Erkekten alınan spermler laboratuvarda semenden ayrıştırılır ve sonrasında kullanılır.

Tüp bebek tedavisine karar verildiğinde ilk olarak hastanın ultrason değerlendirmesi ile yumurtalık ve rahim incelemesi yapılır. Bu incelemede hastaya hangi ilaç protokolünün uygulanacağına karar verilir.

Tüp bebek tedavisinde olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır, laboratuvar ortamında kadın ve erkek üreme hücreleri olan sperm ile biraraya getirilir ve elde edilen döllenmiş yumurta annenin rahmine yerleştirilir, PCOS embriyonun annenin rahmine tutunması sonucunda hamilelik başlar.

Aşılamanın kesinlikle başarılı olmadığı two durum vardır. Aşağıdaki durum varsa aşılama yerine direk tüp bebek tedavisi yapılması gerekir.

Aşılama işlemi karmaşık bir işlem değildir. Kişiye ordinary muayene pozisyonunda uygulanabilmesinin yanında spermlerin anne adayının rahmine enjekte edilmesi için kullanılan kateterin ince olması sebebiyle ağrısız da bir Polycystic Ovary Syndrome işlemdir.

Report this page